ponedeljek, 18. januar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

nedelja, 2. april 2017 ob 09:45, ogledov: 3200

S študenti v hribe – na lov za toplimi sončnimi žarki in vitaminom D

Objavil(a): Matej Ogorevc
Ker študentje ponovno kar dobro »švicamo« v šolskih klopeh, sonce pa nas vztrajno vabi, da pokukamo ven in se sprehodimo po prebujajoči se pomladni naravi, se bomo tokrat odpravili v Vipavsko dolino, in sicer na Kucelj na Čavnu.
Kucelj je z višino 1237 m nad morjem najvišje ležeč vrh na Čavnu. Našo pomladno dogodivščino bomo pričeli v prikupni primorski vasici Vrtovin. Od tod se bomo podali mimo bivaka Črna peč, prečili Malo goro, Čaven in končno prispeli na vrh razglednega Kuclja (3 h). Razgled bo segal vse do morja in belih Julijcev. Vračali se bomo po drugi direktni poti v Vrtovin. Za celotno krožno pot bomo potrebovali od 7 do 8 ur s postanki.

Izlet bo potekal v soboto 8. aprila. Zberemo se na parkirišču na Dolgem mostu ob 7.00 ali na parkirišču na koncu vasi Vrtovin ob 8.15. Povratek v Ljubljano računamo okoli 17.00 ure.

Obvezna oprema so gojzarji, nahrbtnik, udobna športna oblačila, kapa, rokavice, rezervno perilo, vrečka za smeti, zadostna količina tekočine, vetrovka, sončna očala ter seveda kaj za pod zob in za v grlo.

V primeru slabega vremena bo potek izleta prilagojen aktualnim vremenskim razmeram. Vodja izleta si pridržuje pravico do spremembe poti in cilja, prestavitve izleta oz. v najslabšem primeru do odpovedi v kolikor bo smatral, da so razmere na terenu neustrezne oz. (pre)nevarne za varno izpeljan izlet.

Prijave zbiramo izključno preko elektronskega obrazca in sicer najkasneje do četrtka, 6. aprila, do 12.00 oz. do zapolnitve prostih mest. Število udeležencev je omejeno na 20, zato pohiti s prijavo.

Prevoz je lasten. Ob prijavi je potrebno navesti ali lahko peljete še koga izmed udeležencev. Stroški prevoza se nato porazdelijo med vse udeležence. Tako bomo poskrbeli za kar se da nizke stroške in kar je še pomembneje ... za nižji ogljični odtis.

Izlet bo vodila ter vas z informacijami pred izletom zalagala Katarina Kadivec (031 352 254, katarina.kadivec@gmail.com), vodnica Planinske zveze Slovenije.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino