petek, 22. januar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

ponedeljek, 6. avgust 2018 ob 12:00, ogledov: 3143

V družinam prijaznih planinskih kočah z igro spoznavamo gorski svet

Objavil(a): Manca Ogrin
Planinska zveza Slovenije je v sodelovanju z družbo SPAR Slovenija v 25 družinam prijaznih planinskih kočah za najmlajše pripravila zabavne, a hkrati poučne vsebine, s katerimi otroci spoznavajo ogrožene rastlinske in živalske vrste naših gora.
Otroke na 25 družinam prijaznih planinskih kočah po Sloveniji čaka posebna pobarvanka Gorska pustolovščina. Otroci si tako lahko krajšajo čas in uživajo v barvanju in reševanju nalog, ob tem pa spoznavajo nekatere ogrožene živalske in rastlinske vrste ter pravila obnašanja v gorah. Poleg pobarvank so na voljo tudi lesene igralne mizice s preprostimi in priljubljenimi družabnimi igrami, ki prav tako odkrivajo svet ogroženih živalskih in rastlinskih vrst.

Planinska zveza Slovenije od leta 2013 podeljuje certifikat družinam prijazna planinska koča. Osebje družinam prijaznih planinskih koč se nenehno in v največji možni meri trudi, da je bivanje na koči prijetno in nepozabno doživetje za najmlajše planince in njihove starše. Za pridobitev certifikata se ovrednotijo pripravljenost osebja, da sprejme družine z najmlajšimi gosti z vso pozornostjo in razumevanjem za njihove specifične potrebe: otrokom prilagojena opremljenost koče (otroški stolčki, podstavki, varovala, kotiček z igrali itd.), prilagojene otroške porcije, lega koče, ki omogoča družinam sorazmerno lahek dostop, primerno urejene planinske poti in parkirišča na izhodiščih, primerna okolica koče za nemoteno aktivnost otrok in družine, posebnosti v okolici, zanimive tudi za otroke, ter po možnosti lastni program za družine.

Vabljeni na izlet v gore in odkrivanje družinam prijaznih planinskih koč.

Fotogalerija

1 / 9

2 / 9

3 / 9

4 / 9

5 / 9

6 / 9

7 / 9

8 / 9

9 / 9

 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino