sobota, 6. junij 2020
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

sobota, 17. november 2018 ob 12:00, ogledov: 1213

Analiza področnih orientacijskih tekmovanj v sezoni 2017/18

Objavil(a): Tina Arh
Vabljeni k branju nove analize področnih planinskih orientacijskih tekmovanj (POT), izvedenih v sezoni 2017/18. Gre že za četrto tovrstno poročilo, ki smo ga pripravili v Strokovnem odboru za orientacijo, zato smo podatke lahko primerjali tudi s preteklimi sezonami in tako naredili analizo trendov.
V ligaški sezoni 2017/18 je bilo izvedenih 13 tekem v 6 ligah, kar je število, ki zadnja leta vztrajno pada. Neaktivni sta Koroška in Zasavska liga, v Rogaški ligi pa so izvedli eno svojo tekmo in se priključili vsem trem tekmam Lige Smrekovec. Gorenjsko-dolenjska liga je odpovedala 2 tekmi od načrtovanih štirih, v Primorski ligi pa so zaradi odpovedi izvedli le eno tekmo in posledično niso uvrstili ekip na SPOT. Ostale tri lige so standardno izvedle tri tekme.

Beri dalje ... PDF Analiza POT - sezona 2017/18

Zaključki in priporočila
  • Organizatorjem POT priporočamo postavitev prog štirih težavnosti: A/F, B, C/E in Č/D.
  • V treh tekmah lige naj naloge na živih KT zajamejo ves nabor običajnih nalog na SPOT, za višje kategorije pa vsakič pripravite vrisovanje. Ne pozabite na praktično znanje orientacije.
  • Naslednje leto septembra vabimo srednješolce, študente in ostale na Tečaj orientacije (izobraževanje MK). Spodbujamo društva, da prijavijo svoje zainteresirane člane na omenjeno izobraževanje in jih na ta način motivirajo, poleg tega pa bodo pridobili znanje, s katerim bodo v društvu sčasoma lahko prevzeli vloge organizatorjev tekmovanj in mentorjev otrok.
  • Tekmovalcem v kategorijah C, Č, D in E je lahko dodatna motivacija za tekmovanja uvrstitev na Mednarodno planinsko orientacijsko tekmovanje 2019, ki bo potekalo v Bosni in Hercegovini.
  • Vsi napotki in pripomočki za organizatorje tekmovanj, tako glede promocije POT, kot glede poročil in sofinanciranja, so zbrani na tej spletni strani.
  • Vsa društva spodbujamo k koriščenju sofinanciranja MK v obliki prispevka v višini 40 €.
  • Arhiv Analiz POT in ostale stvari, povezane s Strokovnim odborom za orientacijo, najdete na tej spletni strani. Poleg tega v Odbor tudi vabimo nove člane. Pišite nam!

Zahvala


Najlepše se zahvaljujemo vsem vodjem tekmovanj, ki ste si vzeli čas za izpolnitev poročila in nam s tem posredovali informacije, ki so omogočile nastanek te analize. Tudi v prihodnje bodo analize redne in javno dostopne in bodo poleg neposredne primerjave med tekmami omogočile tudi analizo trendov, tako da bomo videli, kje je planinska orientacija v zatonu in kje se vzpenja.

Analizo pripravila Tina Arh,
vodja Strokovnega odbora za orientacijo
Mladinske komisije Planinske zveze Slovenije
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino