nedelja, 28. februar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

ponedeljek, 3. december 2018 ob 00:00, ogledov: 1519

Znani nagrajenci Natečaja za kreativni izdelek o planinskih kočah

Planinsko društvo Fram | Planinsko društvo Kamnik | Planinsko društvo Slivnica pri Celju | Planinsko društvo Vitanje | Planinsko društvo Vrhnika | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Znani so nagrajenci Natečaja Planinske zveze Slovenije za kreativni izdelek na temo vpliva planinskih koč na okolje ter energetske in okoljske učinkovitosti planinskih koč. Natečaj je nagradil 5 planinskih društev, ki so poslali najbolj ustvarjalne izdelke.
Nagrajenci so:

Nagrada je brezplačni prevoz skupine otrok na planinski izlet, ki vključuje obisk oz. ogled planinske koče. V okviru natečaja so namreč skupine planinskih krožkov obravnavale planinske koče in z njimi povezano tematiko o vplivih koče na okolje in energetski učinkovitosti koč. Prispeli izdelki so bili zelo kreativni in tudi raznovrstni, od risb planinskih koč, plakatov o kočah in vplivov na okolje, do spisov in celo pesmi. Z obiskom planinske koče si bodo otroci lahko še v živo pogledali kočo in se skupaj z mentorji pogovorili o njenih vplivih na okolje. S tem bodo pridobili še konkretno izkušnjo in vedenje, kako koča vpliva na okolje in kaj lahko kot obiskovalci naredimo, da tudi sami pustimo čim manjši negativni vpliv na čisto gorsko okolje.

Nagrajena si lahko ogledate s klikom na zgornje povezavi pri navedbi nagrajenih društev. Nagrajena planinska društva bodo svojo nagrado izkoristila do konca januarja 2019.

Natečaj je potekal v okviru projekta Izboljšanje energetske učinkovitosti planinskih objektov, ki ga sofinancira Ekosklad, Slovenski okoljski javni sklad.


 

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino