petek, 16. april 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

sobota, 6. april 2019 ob 10:00, ogledov: 1837

Odlično pripravljena orientacijska tekma ob državni meji

Planinsko društvo Ruše | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Planinsko društvo Ruše je še enkrat več, odlično organiziralo planinsko orientacijsko tekmovanje (POT) Podravsko-pomurske orientacijske lige. Tekmovalci iz sedmih planinskih društev so bili povabljeni na Duh na Ostrem Vrhu. Start in cilj sta bila v prijetnem ambientu gostišča Spitze, v kraju poimenovanem po cerkvici Sv. Duha, ki se idilično bohoti na vzpetini nad krajem.
V sedmih kategorijah, od osnovnošolcev do veteranov, je v 23 ekipah sodelovalo 83 tekmovalcev. Za organizacijo je skrbelo 16 prostovoljcev. Proge za katere so tekmovalci porabili od ene do treh ur hoje, čez drn in strn, so že nekaj tednov skrbno pripravljali trije izkušeni traserji. Tekmovalcem so jo tu in tam zagodli, s kakšno namišljeno kontrolno točko. Kar nekaj ekip se je ujelo v zanko in so luknjali na napačni kontrolni zastavici. So pa tekmovalci pokazali zavidljivo mero znanja na kontrolnih točkah, kjer so delali vozle, prepoznavali gorsko cvetje ali prikazali znanje prve pomoči. Vprašanja iz Planinske šole so nekaterim povzročala manj, nekaterim pa več težav.

mk_pzs_planinska_orientacija_tekmovanja_pot_podravje_pomurje_2019_arhiv_pd_ruse__2_

Svoje je k vzdušju pripomoglo čudovito sončno vreme, tudi za kraj značilni veter se je prituhnil.

mk_pzs_planinska_orientacija_tekmovanja_pot_podravje_pomurje_2019_arhiv_pd_ruse__3_

Zmage so odšle v različna društva. Gostitelji PD Ruše, so zmagali v najmlajši kategoriji A (učenci do petega razreda OŠ), ter si delili prvo mesto v družinski F kategoriji, kje so imeli identični čas, znanje z sosedi iz PD Lovrenc na Pohorju.

mk_pzs_planinska_orientacija_tekmovanja_pot_podravje_pomurje_2019_arhiv_pd_ruse__4_

V kategorij B (učenci višjih razredov OŠ) so zmagali tekmovalci iz PD Poljčane. V Poljčane so odšle tudi zmage v dijaški kategoriji C in kategoriji Č, v kateri nastopajo mladi od 19 do 27 leta. V članski kategoriji D, je tokrat zmago odnesla ekipa PD Fram. V tokrat najštevilčnejši veteranski kategorij je zmago odnesla ekipa s pomenljivim imenom Neizgubljivi PD Ptuj.

Na kontrolni točki, kjer so tekmovalci morali pokazati znanje delanja vozlov, so predvsem mladi imeli malo več treme, saj so jih morali narediti pod budnim očesom dveh Brankov (Osovnikarja in Kljajiča), oba sta prekaljena reševalca Gorske reševalne zveze Slovenije.

mk_pzs_planinska_orientacija_tekmovanja_pot_podravje_pomurje_2019_arhiv_pd_ruse__5_

Tekmo je suvereno vodil izkušeni orientacist in dolgoletni predsednik Planinskega društva Ruše Iztok Urlavb.

mk_pzs_planinska_orientacija_tekmovanja_pot_podravje_pomurje_2019_arhiv_pd_ruse__6_

Jurij Apšner

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino