nedelja, 24. oktober 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

petek, 27. december 2019 ob 09:00, ogledov: 1803

Konec tedna v Bovcu filmski festival BOFF

Objavil(a): Manca Ogrin
Festival filmov o športih in avanturah v naravi ter o naravi sami med 28. in 30. decembrom v Kulturnem domu Bovec tudi z razstavo fotografij Rožleta Bregarja izpod Everesta in z Denalija z Davom Karničarjem ter z okroglo mizo o turistični preobremenjenosti narave in infrastrukture.
Trinajsti bovški filmski festival s polnim imenom Bovec Outdoor Film Festival by Fjällräven, ki prinaša 32 filmov in spremljevalne prireditve, se v soboto, 28. decembra, v Kulturnem domu Bovec začenja s prvimi projekcijami. Hkrati bo vse dni festivala, do vključno ponedeljka, 30. decembra, na ogled tudi razstava fotografij Rožleta Bregarja z naslovom Ti sam greš. Rožle je na BOFFu znan tudi kot filmski ustvarjalec, med drugim je soavtor nagrajenih filmov Zadnji ledeni lovci in Nepoškodovane/The Undamaged.

Nekdanji športni plezalec je tudi fotograf, tokrat bo razstavil svoje fotografije izpod Everesta in z Denalija, kjer se je mudil z Davom Karničarjem. Z režiserjem Mihom Kačičem sta s Karničarjem snemala film z enakim delovnim naslovom - Ti sam greš. Snemanje bosta nadaljevala in dokončala tudi po njegovi smrti. Med snemanjem je v zadnjem letu nastalo veliko fotografij z Davom.

Okroglo mizo z naslovom Pre turizem in športi v naravi, ki je na sporedu v nedeljo, 29. decembra, z začetkom ob 17. uri, bo vodil Jernej Stritih (Stritih svetovanje za trajnostni razvoj). V pogovoru o preobremejenosti narave in infrastrukture z obiskom turistov bodo sodelovali Janko Humar (Turizem Dolina Soče), Miša Novak (ALOHAS, Trajnostne rešitve v turizmu), Jan Klavora (Tovarna trajnostnega turizma Good place) in Matej Ogrin (CIPRA Slovenija). Tej temi je posvečena tudi grafična podoba letošnjega festivala, katere avtor je Dalibor Kazija. Udeležba na okrogli mizi in predavanjih je brezplačna.

Program festivala je na voljo v obliki zloženke, ki jo najdete tudi na spletu v dokumentu PDF >>>.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino