ponedeljek, 17. junij 2024
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

ARHIV NOVIC  

torek, 17. maj 2022 ob 08:00, ogledov: 1899

Študentski izlet po Nanoški planoti

Objavil(a): Ana Suhadolnik
Ker obeležujemo ravno en mesec, odkar smo izvedli študentski izlet po Nanoški planoti, se spodobi, da ga predstavimo v besedi in sliki :).
V soboto, 16. 4. 2022, je po 2-letnem koronskem mrku Mladinska komisija PZS ponovno organizirala študentski planinski izlet, in sicer po Nanoški planoti.
_DSC2903
V zgodnjih jutranjih urah smo se v spremstvu čudovitega vremena povzpeli po ferati Gradiške ture. Zatem je sledil še polurni vzpon na sam vrh Nanosa, kjer je nastopil čas za malico in sklepanje novih poznanstev. Nato smo se, obkroženi s prebujajočo se pomladno naravo odpravili še do Vojkove koče, zatem pa je sledil spust nazaj do naše izhodiščne točke, vasi Podnanos.
TIM5
Sama sem se z Nanosom in plezanjem po ferati spopadla prvič. Na začetku so se pojavljali dvomi, kako bo vse skupaj šlo, a so na koncu dobra volja in spodbude ostalih plezalcev ter praktično idealen dan za hribolazenje poskrbeli za nepozabno pohodniško izkušnjo.
_DSC2910
Ta izlet je služil kot uvod v poskus ponovne obuditve študentskih potepov po gorah, ki so se dogajali že v preteklosti in zelo sem vesela, da sem bila lahko del tega dogodka in zagotovo nisem edina. Nestrpno pričakujem naslednji pohod. Upam, da bo potegnil še več nadobudnih mladih pohodnikov, ki si želijo prijetne družbe in osvajanja slovenskih vrhov.
Spisala: MK
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Urad Republike Slovenije za mladino