ponedeljek, 15. julij 2024
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

ARHIV NOVIC  

petek, 10. november 2023 ob 13:40, ogledov: 1380

Ireni Kumer priznanje Mladina in gore 2023 za življenjsko delo

Planinsko društvo Dobrovlje - Braslovče | 
Objavil(a): Manca Ogrin
Mladinska komisija Planinske zveze Slovenije vsako leto za največje dosežke na področju mladinskega dela v planinstvu podeljuje priznanja Mladina in gore. Za življenjsko delo na področju vzgoje in izobraževanja mladih ga letos na predlog MO PD Dobrovlje Braslovče prejme Irena Kumer (PD Dobrovlje Braslovče).
Irena Kumer je vse do lanskega leta, ko se je upokojila, vestno opravljala nalogo mentorice planinske skupine na OŠ Braslovče. Vsako leto je pripravila program aktivnosti, ki ga je ob pomoči drugih mentoric ter vodnikov tudi izvajala. Motivirala je mlade planince za aktivno udeleževanje v akcijah PD, spodbujala k udeležbi na planinskih taborih, izvajala je delavnice in priprave za tekmovanja Mladina in gore, zbrala vodnike ter pomagala pri izvedbi delavnic za orientacijska tekmovanja.

mladina_in_gore_2013_pd_dobrovlje_braslovce_foto_marija_zavrsnik_zmaga
Irena Kumer kot mentorica zmagovalne ekipe na 24. državnem tekmovanju Mladina in gore leta 2013 (foto Marija Završnik)

Učenci so pod njenim mentorstvom dosegali odlične rezultate tako na tekmovanjih MIG kot tudi na SPOT, udeleževali so se nagradnih taborov, izobraževanj za MV ter se v veliki meri odločali za nadaljnje sodelovanje v društvu. Dobro je sodelovala z načelniki MO in jim pomagala pri sprejemanju srednješolcev v Mladinsko skupino. Ker se je prejšnje leto upokojila, le s težavo nadomeščamo opravljanje vseh vidnih in nevidnih del, ki jih je vsa ta leta opravljala sama.

Njeno delo se je velikokrat zdelo samoumevno, a ni ostalo neopaženo. Za srčno, večletno delo ji želimo podeliti priznanje kot zahvalo in poklon.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Urad Republike Slovenije za mladino