ponedeljek, 15. julij 2024
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

ARHIV NOVIC  

sobota, 11. november 2023 ob 08:00, ogledov: 1787

Bogomilu Polavdru priznanje Mladina in gore 2023 za življenjsko delo

Planinsko društvo Zabukovica | 
Objavil(a): Manca Ogrin
Mladinska komisija Planinske zveze Slovenije vsako leto za največje dosežke na področju mladinskega dela v planinstvu podeljuje priznanja Mladina in gore. Za življenjsko delo na področju vzgoje in izobraževanja mladih ga letos na predlog Savinjskega MO PD prejme Bogomil Polavder (PD Zabukovica).
Bogomil Polavder, med vsemi znan po imenu Milan, ima bogato planinsko kariero. Je dolgoletni vodja planinskih taborov mladih planincev v Savinjskem MDO PD, organiziranih že vse od leta 1983 na različnih lokacijah blizu planin in gora v Sloveniji. Le dve leti v času kovida izvedba ni bila mogoča. Od začetka do konca letnih šolskih počitnic se v tedenskih izmenah menjajo mladi planinci različnih društev Savinjske regije. Vsega skupaj tudi po 400.
Zraven je že od vsega začetka. Ima odlične organizacijske sposobnosti.

milan_polavder_foto_manja_rajh
Bogomil Polavder je delu z mladimi posvetil tako rekoč vse življenje (foto Miran Verbovšek)

Živeti v naravi in z naravo, druženje, učenje in obnavljanje planinskih veščin, človeških vrlin, predajanje znanj, to so vrednote, ki so vodilo v Milanovem življenju in jih predaja mlademu rodu.

V planinske vrste se je vključil že v letu 1970 in si najprej pridobil naziv mladinskega vodnika. Njegov dar za delo z mladimi so hitro prepoznali v društvu, kjer je postal načelnik MO. V času njegovega vodenja je odsek prejel najvišje priznanje Mladina in gore in zvezno priznanje Plaketa 25. maj.

Milan je dolgoletni športni delavec tudi na drugih področjih, od orientacije, vodništva, varstva gorske narave, za kar si je pridobil ustrezna strokovna znanja.

Za leta uspešnega dela je prejel mnoga najvišja priznanja že v nekdanji skupni domovini Jugoslaviji in seveda tudi na področju planinstva: zaslužni znak MK PZS, srebrni in zlasti častni znak mladi vodnik, častni vodnik PZS, bronasti, srebrni zlasti znak PZS, Spominsko plaketo PZS in še in še bi lahko naštevali.
Milanovo predano delo je pustilo pečat v mnogih generacijah in sredinah po vsej domovini. Delu z mladimi je posvetil tako rekoč vse dosedanje življenje.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Urad Republike Slovenije za mladino