nedelja, 21. julij 2024
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

ARHIV NOVIC  

ponedeljek, 8. januar 2024 ob 00:00, ogledov: 718

Vabilo - pohod na Tromejo, 27. 1. 2024

Objavil(a): Neža Kočevar
Tokrat vas vabimo na izlet na markantno Peč oz. Tromejo, ki se nahaja med Slovenijo, Avstrijo in Italijo. Z vrha se nam odpira lep razgled na Julijske, Ziljske in Krške Alpe, na Visoke in Nizke Ture ter na del zahodnih Karavank. Izlet bo potekal v soboto, 27. januarja 2024. Če bo dovolj snega, se bomo sankali.
Cilj: Tromeja (1508 m)

Opis poti: Parkirali bomo v Ratečah ter se nato odpravili po Turistični poti Tromeja, kjer bomo spoznali veliko lokalnih znamenitosti. Cesta je v pravih zimskih razmerah priljubljeno sankališče. Če bo dovolj snega, se bomo z vrha spustili s sankami.

Število ur hoje: Vse skupaj približno 5 ur.

Prevoz: Ker nas ima večina že vozniške izpite, si bomo prevoz organizirali sami, več informacij pa dobite ob končanih prijavah.

Oprema: Sanke in smučarska očala (če bo dovolj snega, sporočimo naknadno), visoki pohodniški čevlji z narebrenim podplatom, vetrovka, topla oblačila, v primeru velike količine snega gamaše in vetrne hlače, malica, zadostna količina pijače, naglavna svetilka, kapa, rokavice in plačana članarina za leto 2024.

Rok prijav: Prijave sprejemamo do srede, 24. 1. 2024

Kako se prijavim: Prijave zbiramo preko obrazca, ki ga lahko izpolniš tukaj.

Dodatne informacije: Več informacij o turi lahko dobite na mladinskakomisija.pzs@gmail.com ali pri organizatorki ture Katji Štucin (tel. št.: 031 409 351).

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Urad Republike Slovenije za mladino