petek, 27. november 2020
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

četrtek, 29. marec 2012 ob 00:00, ogledov: 4712

Mladinski voditelj 2012 - razpis izobraževanja

Objavil(a): Zdenka Mihelič
Mladinska komisija PZS vas vabi na neformalno izobraževanje Mladinskih voditeljev, ki bo letos od 28. julija do 5. avgusta 2012.

Program izobraževanja se bo letos odvijal že šestič in je namenjen mladim od 16. leta starosti (končan prvi letnik srednje šole)*.

MV2011_MKPZS_foto_Matej_Ogorevc_PUS_Bavsica_malaProgram seminarja sestoji iz vsebin planinske šole, gibanja v gorskem svetu, osnov javnega nastopanja, spoznavanja s strukturo planinske organizacije in dela v mladinskem odseku, vse skupaj pa je okusno začinjeno še z družabnostjo kakopak. Tako so večeri in noči v dolini Bavšice zares dolgi, dnevi pa vedno prekratki, čeravno se tečaj odvija sredi poletja. Da lahko mladi na izobraževanju dobijo potreben zagon za aktivno delo v mladinskem odseku kažejo tudi njihove seminarske naloge (za pridobitev naziva jih morajo MV narediti v enem letu pripravniške dobe po opravljenih obveznostih tečaja), ki temeljijo na planinski aktivnosti izvedeni v domačem odseku. Ustanovljena sta bila dva nova mladinska odseka, iz vrst mladinskih voditeljev prihaja sedem načelnikov in štiri vodje pokrajinskega odbora in predsednik Mladinske komisije. Zaživeli so planinski krožki, izvedene so bile planinske šole, ekipe z mladimi mentorji se udeležujejo tekmovanj iz orientacije in tekmovanja Mladina in gore. 
Mladinski voditelji so v pomoč vodnikom pri izvedbi planinskih izletov**, na taborih pa poskrbijo za nepozabne družabne trenutke in tudi kakšno »luštno« neumnost ...

Danes mreža mladinskih voditeljev zaokrožuje 80 mladih s potrjenim nazivom in 32 pripravnikov, ki skupaj prihajajo iz 46 planinskih društev. Vsem ostalim letos ponujamo novo priložnost. Izkoristite jo!

DATUM tečaja: 28. 7.-5. 8. 2012 (PUS Bavšica)
CENA: 165 EUR (največ 4 iz posameznega PD, lahko tudi samoplačniki)
ROK prijav: 31. 5. 2012 oz. do zapolnitve vseh mest (25 udeležencev). Izpolnjeno spodnjo prijavnico pošljite na naslov Mladinska komisija PZS,  p. p. 214, 1001 Ljubljana. Prijavi priložite tudi izjavo o ustreznem zdravstvenem stanju ter obrazec za prijavo na izobraževanje za mladinske voditelje. 

DOC PRIJAVNICA za izobraževanje za Mladinske voditelje 2012 (51 KB) 

*Izjemoma se lahko programa udeležijo mladostniki s končano osnovno šolo pod pogojem, da svoj interes za udeležbo izkažejo z motivacijskim pismom (o sprejemu na seminar bo nato odločalo vodstvo tečaja). 
** MV s potrjenim nazivom lahko na izletu opravlja vlogo pomočnika. Tečajniki z opravljenimi obveznostmi se lahko udeležijo usposabljanja za vodnike PZS brez opravljanja sprejemnega izpita in preizkusne ture v treh letih od pridobitve naziva.

Preberite si, kako je bilo na lanskem izobraževanju za Mladinske voditelje. 

Seznam Mladinskih voditeljev MK PZS

MK_PZS_Seznam_MV_MKPZS_1
MK_PZS_Seznam_MV_MKPZS_2MK_PZS_Seznam_MV_MKPZS_3
* z zvezdico so označeni pripravniki

Za pridobitev naziva Mladinski voditelj je potrebno opraviti tečajni del izobraževanja in praktični del v obliki seminarske naloge na temo priprave aktivnosti v okviru matičnega mladinskega odseka v obdobju enega leta po seminarju. V vmesnem obdobju je kandidat pripravnik. Naziv preneha z 29. letom starosti.

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino