petek, 5. marec 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

sobota, 6. oktober 2012 ob 00:00, ogledov: 3695

Igra »Transalpin« za boljše spoznavanje Alp in prometa

Objavil(a): Zdenka Mihelič
Z igro Transalpin naj bi mladi pobliže spoznali medsebojne vplive oz. razmerja, ki vladajo med področji, kot so promet, gospodarstvo in turizem, ter njihov vpliv na alpsko okolje.
Če bi želeli imeti igro »Transalpin«, ki jo je izdal  Stalni sekretariat Alpske konvencije, lahko pišete na: transalpin@alpconv.org in s stalnega sekretariata AK vam jo bodo poslali (dokler jo imajo na zalogi).

»Transalpin« je učni pripomoček in strateška igra, katere namen je pokazati soodvisnost razvoja prometa, gospodarstva in turizma, ter ponazoriti kakšne učinke imajo vsi trije dejavniki na okolje v Alpah. Poleg tega se igralci seznanijo z možnimi ukrepi za uravnavanje prometa. Igralci lahko 
v razvoj sistema prometa, gospodarstva, turizma in okolja posežejo z različnimi ukrepi. Učitelji lahko uporabljajo igro Transalpin v srednjih šolah, kadar želijo obravnavati tematiko Alp, ter mobilnosti in prometa znotraj tega območja.

Učni pripomoček so pripravili strokovni sestavljavci iger, preizkušen in izpopolnjen je bil na šolah na Tirolskem, Južnem Tirolskem, kakor tudi v kantonu Uri, v sodelovanju z Alpsko pobudo. Izdelavo igre so posebej podprle Švica (Zvezni urad za prostorski razvoj ARE), Slovenija in dežela 
Tirolska. 

Kot pomoč pri pripravi različnih faz igre je mogoče najti dodatne informacije v prvem Poročilu o stanju Alp, ki obravnava področje »Prometa in mobilnosti v Alpah«.

Gradivo:  
Veliko zabave z igro Transalpin!
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino