petek, 27. november 2020
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

petek, 16. november 2012 ob 00:00, ogledov: 3878

Pojdimo z učenci v naravo - priročnik za učitelje

Objavil(a): Zdenka Mihelič
Triglavski narodni park sporoča: Priročnik je namenjen predvsem učiteljem osnovnih šol, oziroma vsem, ki delajo z otroki starimi od 7 do 15 let. Vsebuje opise različnih »slow« aktivnosti, ki jih učenci v spremstvu mentorja lahko počnejo v naravi. Aktivnosti so razdeljene v pet sklopov: kulturna dediščina, travniki in pašniki, spreminjanje površja, vode in mokrišča ter gozd.
TNP_Publikacija_pojdimo_z_ucenci_v_naravo_naslovnicaV okviru vsakega sklopa so predstavljene ena ali več didaktičnih enot. Priloga priročnika je tudi natančen opis aktivnosti in seznam lokacij, kjer navedene aktivnosti potekajo v TNP. Publikacija je izšla v okviru čezmejnega projekta Slow Tourism Slovenija - Italija 2007-2013 v nakladi 1500 izvodov v slovenskem in italijanskem jeziku.

Priročnik je na voljo na sedežu TNP in na spletni strani TNP.

Projekt je sofinanciran iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev.

Triglavski narodni park sodeluje v projektu Slowtourism ali počasni turizem, ki poteka od maja 2010 in se bo končal aprila 2013. Projekt povezuje 14 partnerjev iz Slovenije in 16 iz Italije. Namenjen je razvoju in promociji nove oblike turizma, tako imenovanega počasnega turizma, ki bo povezal kraje na projektnem območju. Projekt pokriva dve slovenski regiji, Gorenjsko in Goriško, in sedem italijanskih pokrajin ob severnem Jadranu, za katere so značilni še posebej zanimivi in varovanja vredni deli narave.

Triglavski narodni park
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino