petek, 27. november 2020
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

četrtek, 22. avgust 2013 ob 00:00, ogledov: 8083

Mednarodni planinski tabor 2013 - preživljanje prostega časa v naravi

Objavil(a): Zdenka Mihelič
Planinska zveza Slovenije bo od 25. 8. do 3. 9. 2013 na Šenkovi Domačiji na Zgornjem Jezerskem gostila 35 mladih iz sedmih evropskih držav. Projekt z naslovom Izberi naravo (Ditching the wifi for the wildlife) je nastal iz ideje o aktivnem preživljanju prostega časa v naravi. Mednarodno dimenzijo omogoča glavni financer projekta, evropski program Mladi v akciji.
Partnerji projekta prihajajo iz Francije, Romunije, Češke, Malte, Estonije in Turčije.

Z bivanjem v šotorih in spoznavanjem osnov planinstva, etike, kulture in splošnih vrednot planinskega življenja, ozaveščanjem stanja na področju aktivnega preživljanja prostega časa v naravi, razlogov za to stanje in možnih sprememb, doživljanjem pomena gibanja stran od urbanih središč in ustvarjanjem osebnih stikov z državljani različnih evropskih držav želimo v mladih prebuditi željo po delu in aktivnostih v naravi in hkrati širiti idejo evropske zavesti.

Konkretno se bomo mladi podali na tri planinske pohode, preizkusili v tradicionalnih opravilih podalpskih kmetij, debatirali o različnih mnenjih, trepetali v adrenalinskem parku, se družili na nacionalnih večerih, razmišljali o skupnih izzivih, se ukvarjali s športom, spoznavali Slovenijo in za deset dni združili usode v skupnem življenju.

Z delom in druženjem bomo spoznali pravo vrednost neformalnega učenja in širino razmišljanja, ki jo omogoča mladinsko delo. Mladi odpiramo prostor in si želimo aktivno sodelovati pri grajenju Evrope prihodnosti. Verjamemo, da bomo zmogli.

Tabor bo ves čas možno spremljati interaktivno prek socialnega omrežja Facebook (https://www.facebook.com/12345dwfw), kjer bomo dnevno objavljali fotografije in pisali blog.

Planinska zveza Slovenije

MVA_logo1
  MVA_logo2  
 
PZS_logo_120let
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino