sreda, 28. oktober 2020
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

četrtek, 31. oktober 2013 ob 00:00, ogledov: 3889

Jesenski tabor 2013 mladih kočevskih planincev

Planinsko društvo Kočevje | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Letošnjega mladinskega planinskega tabora, potekal je 12. in 13. oktobra v CŠOD Lipa v Črmošnjicah, se je udeležilo 48 učencev treh kočevskih šol. Za njihovo dobro počutje pa sta skrbeli vodnici Branka in Zinka, mentorice Majda, Marina, Polona in Melita ter mladinski voditelji Tanja, Jernej in Damjan.
Črmošnjiško sobotno jutro v kočevskih vremenskih obetov žal ni izpolnilo, a to udeležencem ni vzelo zagona. Po prijaznem sprejemu v domu in namestitvi smo v pelerinah in z dežniki pogumno zakorakali v meglo in dež na krajši pohod ob slikovitem Divjem potoku, ki je zaradi narasle vode res upravičil svoje ime. Načrtovan daljši pohod po kosilu pa je zaradi dežja žal odpadel, zato smo ga nadomestili z raznoraznimi delavnicami (učenje planinskih vozlov, izdelovanje lesenih markacij ...) in družabnimi igrami. Deset učencev pa se je med tem aktivno pripravljalo na tekmovanje Mladina in gore, katerega regijski del se bodo udeležili v mesecu novembru. Popoldne se je vreme nekoliko izboljšalo, zato smo izvedli še tekmovalni orientacijski tek po vasi. Skupine so na posameznih točkah morale odgovarjati na tri vprašanja povezana s planinstvom.
Že po kosilu so skupine dobile nalogo, naj se pripravijo na predstavitev s pesmijo na temo tabora in planinstva. Mentorji smo bili prijetno presenečeni nad zavzetostjo, samostojnostjo in izvirnostjo mladih pesniških talentov. Po zaključku smo seveda razglasili še zmagovalno ekipo in jim podelili tudi lepe nagrade. Prav tako so nagrade prejele najboljše ekipe v orientacijskem teku.
Ampak ni še bil čas za spanje! Nekateri mladi planinci so odšli z lučkami še na nočni pohod po Črmošnjicah in okolici, ostali pa so se v družbi mentorjev zabavali s številnimi družabnimi igrami.

V nedeljo nas je že zjutraj pozdravilo sonce, ki je sijalo na vedro nebu. Okrepljeni z izdatnim zajtrkom smo se nato odpravili proti Gačam (955 m), znanemu smučišču. Pot nas je vodila skozi gozd, ki je nadebudnim planincem poleg jesenskih barv postregel še s kostanjem. Po dobri uri in pol hoda smo prišli na vrha, kjer smo bili nagrajeni s prelepim pogledom na barvito jesensko pokrajino, katere doline so se še kopale v megli, vrhovi pa so bili obsijani s soncem. Pogled, ki vzame vse besede ... Po okrepčilu in skupinskemu fotografiranju smo počasi odšli proti dolini.
Po kosilu so učenci svoje vtise strnili v zapise v planinskih dnevnikih. Koliko opažanj so zabeležili mladi planinci! Dokaz več, da pristna srečanja z naravo še vedno največ pomenijo!

Ocena tabora? Kakopak odlična! Učencem hvala za njihovo iskrivost, radovednost in zabavnost. Mentoricam, vodnikom PD Kočevje, osnovni šoli Ob Rinži, PD Kočevje ter njihovemu predsedniku pa se najlepše zahvaljujemo za njihovo pozitivno energijo, za veselje in voljo do dela s planinsko mladino.

Se vidimo zopet naslednje leto!

Marija Erjavec


Fotogalerija

 Foto Melita Berlan

 Foto Melita Berlan1 / 9

 Foto Melita Berlan2 / 9

 Foto Melita Berlan3 / 9

 Foto Melita Berlan4 / 9

 Foto Melita Berlan5 / 9

 Foto Melita Berlan6 / 9

 Foto Melita Berlan7 / 9

 Foto Melita Berlan8 / 9

 Foto Melita Berlan9 / 9

 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino