ponedeljek, 18. januar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

četrtek, 6. april 2017 ob 08:45, ogledov: 3782

Po pomlad na Kraški rob

Objavil(a): Matej Ogorevc
Zgodnja jutranja ura ni nikoli predstavljala ovire novim dogodivščinam. In kljub temu, da je v soboto, 18. marca, marsikoga budilka zbudila že krepko pred 6. uro, se je v vasi Gradišče ob 8. uri zbralo 19 pustolovščine in aktivnosti v naravi željnih študentov.
Dobra družba že pregovorno predstavlja stalnico študentskih planinskih izletov in 7 ur hoje po slikovitem spomladansko prebujajočem Kraškem robu je minilo kot bi trenil. Čas na poti, ki se je tokrat vila po nekoliko nižjem terenu Lačne, Kuka in Velikega Gradeža, smo si krajšali z bolj ali manj strokovnimi debatami. Zaviti v salve smeha smo neustrašno usklajevali prihodnje skupne poti.

Vsekakor so vrhunec naše poti predstavljali slikoviti spodmoli, imenovani tudi Ušesa Istre. Tik nad vasico Sočerga, ujeti v objem neverjetnega stvarstva narave, smo za kratek čas prekinili pogovor in prisluhnili, kaj se pogovarjajo na tako slovenskem kot hrvaškem delu Istre.

mk_pzs_s_studenti_v_hribe_usesa_istre_foto_vesna_irsic__1_ mk_pzs_s_studenti_v_hribe_usesa_istre_foto_klara_perusek__5_

Sobota preživeta v odlični družbi s sicer nekoliko okrnjenim razmerjem fantje-punce, le štirje korenjaki so uživali, v sicer nadvse prijetni ženski družbi, se je gotovo vsem udeležencem vtisnila v zelo prijeten spomin. Naše druženje se nadaljuje že v soboto, ko bomo na Kuclju lovili tople sončne žarke in nabirali vitamin D.

Če si želiš dobre družbe v objemu narave in nadvse simpatičnih punc in fantov, se nam le pridruži. Luštno bo. =)

mk_pzs_s_studenti_v_hribe_usesa_istre_foto_barbara_bajcer__6_ mk_pzs_s_studenti_v_hribe_usesa_istre_foto_barbara_bajcer__18_

Zapisala Katja Stanonik, fotografirale Barbara Bajcer, Vesna Iršič in Klara Perušček
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino